Nieuws

Hulpinstanties; centraal of verspreid

Leger des Heils

Bij de aankondiging van de verhuizing van de dagopvang van het Leger des Heils naar de nachtopvang aan het Kromhout, die wij uit de krant hebben moeten vernemen, hebben wij als GroenLinks fractie onze zorgen geuit.  Deze verhuizing staat in onze ogen ook haaks op het meermaals aangekondigde beleid van verdere spreiding van opvangvoorzieningen over de stad door het college.

Lees verder

Ruim de helft van de Dordtenaren is klaar met Vuurwerk.

Ruim de helft van de Dordtenaren is klaar met Vuurwerk.

Ruim de helft van de Dordtenaren is klaar met Vuurwerk.

Zo kopte een artikel van, 24 november 2018, op de voorpagina van het regionale AD. Dit is dan toch maar mooi bereikt. Door oa. het meldpunt vuurwerkoverlast hebben vele Dordtenaren kunnen laten weten dat zij meer last dan plezier hebben van het jaarlijks afsteken van vuurwerk rond de jaarwisseling.

Lees verder

Dagopvang van het Leger des Heils van Dubbeldamse weg naar het Kromhout. Slimme zet of vragen om meer problemen?

Leger des Heils

Als GroenLinks fractie hebben wij eerder onze zorgen geuit over de verhuizing van de dagopvang van het Leger Des Heils naar de nachtopvang aan het Kromhout. 

 

Wij zijn nl van mening dat het gebied rondom de opvanglocatie Kromhout/Kasperspad/Cornelis de Wittstraat en de Sint Jorisweg met meerdere opvanglocaties, twee amusementshallen en een coffeeshop, zowel voor de omwonenden als voor de gebruikers van de opvanglocatie kwetsbaarheden met zich meebrengt. De kans is groot dat het wankel evenwicht door de grote belasting op de leefbaarheid in deze wijk, nog meer wordt verstoord

Lees verder

Algemene beschouwingen Begroting 2019 tweede termijn

Algemene beschouwingen 2019

In de algemene beschouwingen eerste termijn hebben veel partijen: oppositie en coalitie aangegeven graag aan de ambities van het college mee te willen meewerken.

Waarbij dan wel gevraagd wordt om tempo, en om gedegenheid: toekomst proef, toekomst gericht met oog op blauw en groen.

Lees verder

Algemene beschouwingen Begroting 2019

Voorzitter, collega raadsleden, commissieleden . Voor het eerst een volledig digitale begroting. Is even zoeken, even klikken, maar uiteindelijk om je er wel. Dank voor het ondersteunende  PDF bestand. En dank voor de begeleidende presentatie

Lees verder

Pagina's