Kitty Kruger
griffie

Kitty Kruger

Fractievoorzitter, Raadslid en Lid Drechtraad

Ik ben Kitty Kruger, getrouwd en heb twee volwassen dochters. Geboren en getogen in Dordrecht draag ik deze stad een warm hart toe. Geboren op het Vlij, opgegroeid in Crabbehof en Sterrenburg en nu alweer meer dan 25 jaar in het Centrum wonend. In mijn spaarzame vrije tijd hou ik van sporten en uitgaan. Naast mijn raadslidmaatschap werk ik in de GGZ Verslavingszorg en Psychiatrie.

Wat wil ik bereiken
Dordrecht is mijn stad. Een mooie stad waarin ik nog steeds nieuwe stukjes ontdek. Zowel in het centrum als in de buitengebieden. Een stad met veel kansen en mogelijkheden. Een stad waar mensen wonen van allerlei leeftijden die stuk voor stuk mooie dingen maken en doen.

Dordrecht was de stad waar veel ontstond op het gebied van cultuur, literatuur, sport en werk. Dordrecht is de stad die dit nog steeds heeft. In Dordrecht moet er een goed klimaat zijn waar onderwijs en werk op elkaar aansluiten. Een stad waar voldoende open en groene ruimtes zijn om kinderen te laten opgroeien. Een stad die leeft, die veilig en gezond is. Dordrecht een stad waarbij het gaat om de mensen en niet om de cijfers.

Waarom GroenLinks
GroenLinks is voor mij een standvastige partij, die opkomt voor de mensen die het minder hebben. Een partij waar het gaat om gelijkwaardigheid; om gelijke kansen voor iedereen. Bij GroenLinks gaat het om samenwerken, vertrouwen en commitment. Een partij die zorg draagt voor cultuur, duurzaamheid, scholing en werk. Een partij waarbij het mogelijk is om te steunen op de landelijke kaders en deze te richten naar de lokale belangen.

Binnen de fractie van GroenLinksDordrecht ben ik fractievoorzitter en woordvoerder bij de commissie Bestuur en Middelen. Voor de wijken het Centrum/19e eeuwse schil en de Staart ben ik contactpersoon. Daarnaast ben ik lid van de Drechtraad.