Wie ben ik: 
24 jaar geleden ben ik geboren in Papendrecht. Ik ben daar opgegroeid en politiek actief geworden voor GroenLinks. Maar sinds ik alleen met de waterbus over mocht varen, was ik in Dordrecht te vinden. En sinds december 2020 mag ik mijzelf dan eindelijk een Dordtenaar noemen.  

Waarom GroenLinks:
Toen ik op mijn 14e een politieke interesse ontwikkelde en graag een partij wilde kiezen om bij te horen, stond GroenLinks boven aan de lijst. “Er valt niets te redden als er geen planeet meer is om te redden” bedacht ik mij. In de jaren daarna besefte ik mij dat ik de goede keus had gemaakt. Terwijl de regering sprak over geld, sprak GroenLinks over mensen. We zijn er om voor elkaar te zorgen. Een rijk land zijn betekent niet veel geld bezitten om te kunnen zeggen “kijk hoeveel geld ik heb”. Een rijk land zijn betekent onderwijs, zorg, gelijke kansen en een dak boen je hoofd voor iedereen.

Wat doe ik in het dagelijks leven?
Een lastige vraag voor mij om te beantwoorden. Ik heb gestudeerd aan de Paul van Vliet academie voor kleinkunst & Entertainment. De ene dag wil ik theater spelen, de andere dag schrijven en soms wil ik regisseren. Maar welke van de drie ik welke dag doe, blijft een vraag. Om toch een beetje regelmaat in het leven te behouden geef ik met veel plezier theater les aan kinderen.

Waarom deze favoriete plek:
Ik verdeel dit graag onder in subcategorieën. Om te wandelen ga ik graag naar de havens, fietsen doe ik het liefst in de Biesbosch (welk stukje Biesbosch maakt niet uit) en recreëren doe ik het liefst bij “de Tijd lokaal voor bieren” aan de Voorstraat.   

yara.jpg