Tijdens het bezoek werd er gesproken met wethouder Tanja de Jonge en de fracties van GroenLinks Dordrecht en PvdA, en daarna met omwonenden.
Klaver benadrukte dat met de rechterlijke uitspraak én een aangenomen motie in de Tweede Kamer nú het moment is om voor eens en altijd de gezondheid van alle inwoners op één te zetten. Er moet gekeken naar wat er wel kan om inwoners te beschermen in plaats van benadrukken wat er niet kan.
De Hoop, woordvoerder Chemours namens de gezamenlijke fractie Groen Links PvdA, legde uit dat Chemours nu géén goede buur is en dat het bedrijf zal moeten veranderen. Wethouder Tanja de Jonge en raadsleden Abdullah Uysal en Kitty Kruger vertelden wat het college en GroenLinks Dordrecht willen.
Dat is in Europees verband zo snel mogelijk een verbod op het gebruik van PFAS, in Nederland strengere normen en vergunningen, alleen nieuwe stoffen toestaan indien eerst onderzoek gedaan is naar de schadelijkheid, en een door Chemours te vullen fonds waarmee alle schade door PFAS betaald kan worden.
GroenLinks Dordrecht is al sinds 2010 bezig met het dossier Chemours. Wij willen het continu op de agenda houden totdat de PFAS uitstoot stopt. Zo komt er binnenkort een bijeenkomst waarin politici van het Europarlement, Tweede Kamer, Provincie, de wethouder en onze eigen fractie in gesprek gaan met leden, sympathisanten en omwonenden. Samen kunnen we dingen veranderen. Hou onze socials in de gaten!
Fractie GroenLinks Dordrecht