Een beter Nederland eerlijk delen begint in Dordt met SP steun aan Groenlinks.
06-03-2006 • Het Dordtse verkiezingsdebat heeft zich beperkt tot veel oud nieuws over al langslepend gedoe over de volgende onderwerpen:

   1.  Camera toezicht
   2. Theater en Kunstmin gedoe
   3. Bruisende binnenstad in plaats van wegkwijnende horeca en winkelleegstandsrecord en parkeerbeleid gemeentelijke melkkoe
   4. Referendum, burgerinspraak
   5. Gratis Openbaar Vervoer
   6. Armoede en voedselbankenschande
 
Lees hieronder onze oplossing van bovenstaande problemen:
 
Camera toezicht? Wij zijn voor meer en betere cameravrijheid in het Raadszaaltheater.
 
Raadszaaltheater? Ja, Yvonne vd Berg van Groenlinks zei toch dat we de gelijkvloerse theaterfunctie die Kunstmin zogenaamd ongeschikt zou maken voor de moderne tijd overgebracht zou moeten worden naar de binnenstad volgens deskundigen? Wat het voltallige vrijwilligersteam van RTV Dordrecht heeft laten zien zaterdagmiddag is dat de Dordtse Gemeenteraadszaal een uitstekend podium biedt voor politiek theater van hoog niveau met nul-komma-nul budget. Mijn complimenten voor de regisseurs en PvdA burgemeester Bandell. Maar nu zijn wij even aan de beurt.
 
Bruisende binnenstad, drempels voor startende kleine ondernemers, wegkwijnende Horeca? Kijk, de gemeente is erg goed in herstructureren en herinrichtingen. Deel de raadszaalruimte opnieuw in zodat er veel meer mensen mee kunnen genieten van de maandelijkse raadsvergaderingen. Maak ze spannend, maak ons Dordtenaren deelgenoot van jullie hoogwaardige werk. Maak werk van de deelname van burgers aan beleidsvoorbereiding zoals de wettekst van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) aangeeft. Wat de horeca er aan heeft? Elke maand aansluitend aan de raadsvergadering een politiek café in de Raadskelder, live uitgezonden op tv. Wees creatief. Betrek de Dordtse dichters erbij. Zorg voor culturele publiekstrekkers en goede sprekers die iets zinnigs te melden hebben. Geef de Dichters een podium. Debat terug in de stad? Zorg dat de politieke voorstellingen het gesprek van de dag worden in plaats van de welbekende Dordtse non-communicatie op vele terreinen. Maak op die dagen het openbaar vervoer gratis. Eén keer in de maand om te beginnen.
 
Gratis openbaar vervoer? Ja, dat zeg ik. Daar kan ik kort over zijn. Evenals Groenlinks, wederom.
 
Referendum? Nou, als je het bovenstaande uitvoert is dat heel goed te combineren met de noodzakelijke inhaalslag vanwege het feit dat de informatievoorziening over de WMO naar de Dordtse burgers tot nu toe niet serieus genomen is. En dat het nagenoeg uit het verkiezingsdebat gehouden is is ronduit verbijsterend te noemen. Het gaat hier wel over 40% procent van het gemeentebudget dat naar de Wethouder WMO zal gaan. Dordrecht peinst niet eens over een wethouder voor de WMO, of het moet de kijk op de zaak van Wethouder Kamsteeg zijn: Van daadwerkelijke burgerparticipatie bij beleidsvoorbereiding is in zijn denken geen sprake. Toen Kamsteeg aanwezig was op de WMO avond die Groenlinks ism SP Dordrecht 23 februari in de Buitenwacht organiseerden ging hij niet in op SP kritiek op de Dordtse wmo voorbereiding.
 
Qua referendum hield de heer Tazelaar van de Verenigde Senioren Partij (VSP, de nieuwe naam van de AOV Ouderen Unie), een gloedvol pleidooi over een eventueel noodzakelijk referendum over de Zorg. Het is duidelijk dat hij hierin zeker de SP aan zijn zijde zal vinden.
 
Referendumstellingen genoeg in voorraad, zit daar maar niet over in. Het is duidelijk dat dit ook financieel zeer aantrekkelijke voorstellen zijn. Maar hoe zal daar iets van terecht komen zonder de SP in de raad?Ook hier kunnen we kort zijn voor dit moment. De Dordtse SP-afdeling is een jong tomatenplantje in een rotsachtige omgeving. We hebben nog wat meer groeitijd nodig. En buiten groei je beter dan binnen. Logisch toch?
 
"Het is duidelijk dat wij voor verder gaande samenwerking met Groenlinks zijn bij de SP. Waarom? We zitten samen in het platform tegen de nieuwe oorlog, grotendeels dezelfde zorgen over de invoering van de WMO, we zijn beiden voor een schone sanering van de Stort van Troost waarvoor we Shell financieel medeverantwoordelijk stellen, we zaten samen in het platform tegen de dienstenrichtlijn, zijn samen, net als de Buitenwacht, lid van Keer het Tij noem maar op. En ze hebben gezond verstand van een duurzaam milieu. zoveel."
TV Debat Dordtse Lijsttrekkers in Raadszaaltheater
 
06-03-2006 • Zaterdagmiddag werd het Grote RTV Dordtse Lijstrekkersdebat opgenomen in het Raadszaaltheater in het Stadhuis. Het voorstelling werd gepresenteerd door Thijs Blom en Ad van den Herik. Het wordt vandaag nog de hele dag herhaald op RTV Dordrecht. Vanochtend staat er een verslag in de AD/Dordtenaar. Persbureau de Razende Tomaat komt met speciale kiezersservice en objectief gekleurde samenvattende verslaglegging van het TV-debat en een verhelderende analyse van het complete verkiezingstheater zoals zich dat afspeelde de afgelopen weken. Het meest schokkende komt eerst en dat is aandacht voor de subjectieve partijdige verslaglegging vanuit de gemeentelijke regiekamers die eigendom lijken te zijn van de PvdA.
 
Het armoede debat, "Voedselbank schande voor Dordrecht"
 
Wethouder Hans Spigt van de PvdA, Piet Sleeking van Beter voor Dordrecht en Don van Steensel van het CDA, waarvan de laatste gekleed was in een oogverblindend flitsend campagnetenue, namen het tegen elkaar op over het armoedebeleid. De Dordtenaar meldt over deze scene het volgende,
 
"Piet Sleeking maakte het punt dat de PvdA al veel te lang de dienst uit maakt. (40 jaar. red) Op de vraag van het CDA wat hij dan in 12 jaar heeft bereikt hoefde hij niet te antwoorden. Sleeking werd gered door de gong die na elke ronde luid door de raadszaal klonk."
 
Hieronder leest u wat er echt gezegd werd en door wie, en wie er door regisseursgongs gered werd. (kijk de uitzending er maar op na)
 
Sleeking zei dat de PvdA niet doet wat ze zegt, maakt al veel te lang de dienst uit in Dordrecht. Hij wil het armoedebeleid oplossen door herinvoering van de Dordtpas en hem dan breder inzetten. Verder doormiddel van werkgelegenheid en stageplaatsen. (het is jammer dat hij er niet bij zei dat er vooral een beter stageplaatsenbeleid nodig is voor mensen met een andere culturele afkomst)
 
Dion van Steensel van coalitiepartij CDA viel PvdA wethouder Hans Spigt ook aan, Dion schaamde zich ervoor dat er Dordtse voedselbanken zijn en hij zei "u bent een aardige man, u loopt al zo lang mee! maar wat heeft u nu de afgelopen 12 jaar eigenlijk bereikt?
 
PvdA Wethouder Spigt begon met aangeven dat het wel op problemen wijst ja, maar dat er zoveel oorzaken van problemen zijn en hij was degene die door de gong gered werd, voor de zoveelste keer op de avond.
 
Het is jammer dat Groenlinks hierover niet aan het woord is gelaten want dat is de enige partij die ons geloofwaardig overkomt als het op de bedoelingen van een eerlijk armoedebeleid aankomt aldus uw verslaggever.
 
Dit is een bericht van Persbureau De Razende Tomaat / SP Dordrecht en Groenlinks.
 
www.dordrecht.sp.nl – 078 6390377 / 6172142 / 0647658768