Stop met produceren van GenX, PFOA en welke rotzooi nog meer. Deze zeer zorgwekkende stoffen zijn nodig om bepaalde producten te produceren. Fleece truien, anti aanbak koekenpannen, alle soorten plastics, waterdichtmakers en nog veel meer. Waar zit het eigenlijk niet in.

En bij de productie komen afvalstoffen in de lucht, bodem en in het (drink) water. Deze stoffen veroorzaken onder andere de vervelende ziekte Kanker.

In 2017 is er veel aandacht geweest in Dordrecht voor dit gigantische milieu probleem.

Een demonstratie naar de fabriek, een bijeenkomst in het Dolhuis met wetenschappers en andere professionals, ervaringsdeskundigen, die de ernst van de zaak onder de aandacht brachten

Hoorzittingen met inwoners, petities: Stop met Lozen GenX, RIVM rapporten, landelijke politiek, provincies en lokale partijen spraken hun bezorgdheid uit.

Vragen als : is het deze tijd nog verantwoord dat een fabriek van deze omvang op deze locatie: midden in een woonwijk geplaatst is?

Moet de fabriek verdwijnen of gaan we de wijk verplaatsen?

Jarenlang is Chemours gecontroleerd en op de vingers getikt om gebreken te herstellen. Jarenlang probeert de fariek omwoners met een kop koffie te lijmen en gerust te stellen.

Diep respect voor de aktiegroep “Gezondheid voor Alles”. Al 100 keer hebben zij emmers met vervuilde grond voor de poorten van Chemours uitgestort.

GroenLinksDordrecht is met hen van mening dat het lozen van zeer giftige stoffen direct moet stoppen ter verbetering van een veilige en gezonde leefomgeving van de inwoners.

En voor wie nog twijfelt: kijk naar de film “Dark Waters” te zien op Netflix.