Op uitnodiging van de heer Heubers zijn Joke Edenburg, Marco Schaardenburg (IDort) en Kitty Kruger woensdag 3 september opnieuw naar de Ark van Noach gegaan.

Wij hadden eerder de heer Heubers telefonisch geconfronteerd met zijn uitspraak in de krant, dat hij de Wallaby's te koop had aangeboden voor 100 euro aan GroenLinks. Later verkondigde hij dat dit verkeerd was weergegeven en dat hij de pony's had bedoeld die een ieder voor 100 euro stuk te koop zijn.

Buitenverblijf
Om nog een keer ons goed te overtuigen over de kwaliteit van het onderkomen en hiertoe de noodzaak dat de dieren moeten worden geherhuisvest zijn wij  naar de Ark gegaan. Nu wij de dieren konden zien zonder andere bezoekers en met het zonnetje door de ramen (het daglicht) moeten we constateren dat zij er beter bijzaten. Met een beter zicht op het totale verblijf hebben we gezien dat het minimaal 300 m2 is en hierdoor voldoet aan de gestelde eisen . Er is zelfs een klein buitenverblijf van ongeveer 20m2. Dit buitenverblijf is op het schip zelf en heeft een overkapping.

Het lijkt erop dat de heer Heubers de eisen een beetje omdraait. In principe hoort een buitenverblijf aan minimaal 200m2 te voldoen en een binnen verblijf aan 20m2.

De heer Heubers blijft bij zijn woorden dat hij niet de Wallyby's verkoopt en  wel de pony's wil verkopen. Dat het zo leuk is om deze dieren te houden en hij ze beschouwt als zijn kinderen.  Helaas is de heer Heubers niet te overtuigen dat de Wallaby's en zo ook de pony's en geitjes beter af zijn op een stuk buitengrond.

Kunstdieren
Wettelijk is er op dit moment niets te ondernemen om de Wallaby's een beter onderkomen te bieden. Het enige wat ons op dit moment rest is om de heer Heubers van gedachten te doen veranderen. Te laten inzien dat zijn Ark geschikt is voor kunstdieren,  die een prachtige verbeelding geven waarvoor de Ark bedoelt is vanuit het bijbelse verhaal.

Dat de Wallaby's, de pony's en de geitjes beter in de buitenlucht op een groter terrein en op vaste grond kunnen verblijven.

Wij als GroenLinks zullen ons blijven inzetten om via de politieke weg het dierenwelzijn te behartigen.