GroenLinks Dordrecht is heel blij te lezen in het AD deze week dat ruim veertig steden gebieden in hun  stad “knalvrij” verklaren. Rotterdam alleen al kent 31 vrije zones. Bordjes worden bij die zones geplaatst en iedereen die in die buurt een rotje afsteekt riskeert een boete van 100 euro. Ook onze overburen in Zwijndrecht, doen er aan mee. Dit jaar hebben wij voor de derde keer geprobeerd de raad en het college van Dordrecht te overtuigen dat de overlast van vuurwerk ingeperkt moet worden. Ondanks dat meerdere partijen GroenLinks zijn gaan steunen, hebben we nog steeds geen meerderheid.
 

En dat terwijl het bekend is dat onze binnenstad brandgevaarlijk kan zijn, dat het slecht is voor het milieu, voor de gezondheid, dat er jaarlijks zware ongelukken gebeuren. En niet in de laatste plaats dat dieren en mensen bang gemaakt worden door de harde knallen. De burgemeester heeft ons in april beloofd naar een onderzoek voor draagkracht naar vuurwerkvrije zones. Wij verwachten dit komende week.

Gouveneursplein
GroenLinks complimenteert de bewoners van het Gouverneursplein met het organiseren van een pleinfeest. Een eigen manier om in ieder geval tijdens de jaarwisseling problemen met vuurwerk te voorkomen. Zij organiseren een pleinfeest, via Wijkwensen,voor iedereen uit de buurt.

Wij, GroenLinksDordrecht, willen aan de bewoners van Dordrecht vragen om klachten ten aanzien van overlast vuurwerk te melden. U kunt dit doen door eenvoudig een mailtje te sturen naar info@groenlinksdordrecht.nl.

GroenLinks wil graag vuurwerkvrije zones. Individueel afsteken van vuurwerk moet plaats maken voor een groot wijk- of  stadsvuurwerk.