plantjes erin....

Maak van je tegeltuin een dierentuin!

Steeds meer mensen willen af van hun volledig betegelde tuin. Snikheet in de zomer, wateroverlast al bij het kleinste regenbuitje en telkens maar weer die groene aanslag verwijderen.
Door die verstening is ook de 'natuurlijke' leefomgeving van stadsdieren, zoals vogels, vlinders, vleermuizen, bijen en egels, in rap tempo afgenomen.
GroenLinks Dordrecht vindt dat de natuur wel wat hulp kan gebruiken en wil daarom Dordtenaren helpen om hun betegelde tuin om te toveren tot een kleine dierentuin vol flora en fauna,
want ... 'elke vierkante meter groen is winst voor vogels en insecten.' En het is toch veel fijner te ontspannen in een groene tuin, bij het geluid van de vogels en het gezoem van de bijen.

GroenLinks roept mensen op om hun eigen tegeltuin aan te pakken.

De lente is begonnen en Dordrecht kan weer massaal lekker buiten in de tuin zitten. Helaas hebben veel inwoners in het verleden gekozen voor een vrijwel geheel betegelde tuin
uit angst voor rommel of veel onderhoud. Maar … betegelde tuinen zijn niet goed voor natuur en milieu.

Al die versteende tuinen leiden namelijk tot:
• de overbelasting van het riool tijdens hevige regenbuien omdat het regenwater de grond niet kan intrekken;
• de opwarming van de stad; stenen houden de warmte lang vast terwijl groen verkoelt;
• afname van de stadsnatuur: vogels, zoogdieren (bijvoorbeeld egels) en insecten (bijvoorbeeld bijen en vlinders) hebben niets te zoeken in een betegelde tuin!.

GroenLinks Dordrecht wenst dat alle tuinen één ecologische verbindingszone vormen voor vogels en insecten en wil verstening tegengaan.
De angst voor veel onderhoud is vaak niet terecht: ook met vrij simpele middelen is het niet moeilijk om een fijne groene en bloeiende tuin aan te leggen en
te onderhouden.
Iedere vierkante meter draagt bij aan een beter stadsklimaat.

GroenLinks roept de Dordtenaren daarom op om hun eigen tuin te vergroenen.