De Rekenkamer heeft een uitgebreid onderzoek gedaan hoe de inwoners van Dordrecht samen met ambtenaren en raadsleden de eigen plannen meer kunnen laten zijn dan alleen maar een goed idee.
Zoals we al eerder op onze site de vraag hebben gesteld “ wat is er aan de hand in onze stad”. “Hoe gaan we om met onze Dordtse inwoners als we willen dat zij betrokken zijn en blijven en (mede)zorgdragen voor onze stad? “.

Waar is het vertrouwen in de Dordtenaren die hun verantwoordelijkheid willen nemen voor hun stad, mee willen denken en mee willen doen!
Het gemeentebestuur zal nu en in de toekomst veel meer moeten gaan samenwerken. Dordrecht heeft ambities met burgerparticipatie en kan dit met de aanbevelingen van de rekenkamer omzetten in daden.

In 2015 heeft GroenLinks voor de begroting 2016 aan de inwoners van Dordrecht gevraagd of zij middels een motie hun wensen voor uitvoering van de kadernota wilden maken.
In onze ogen een start van een echte burgerparticipatie. Door middel van een officieel Raadsinstrument deel nemen aan de besluitvorming in de Raad.
Dit leidde tot de uitvoering van informeel onderwijs. Dit moet in de toekomst makkelijker gaan. Ideeen van bewoners moeten bekeken kunnen worden met deskundigen om te zien of het idee uitvoerbaar is.
De gemeente heeft het afgelopen jaar veel ideeen, dromen bij de inwoners opgehaald om samen een veilige levendige stad te maken. Initiatieven als de Blauwe Kamer, Stichting Door, E-wheels zijn zeker geslaagd te noemen.
Sommige ideeen zullen mislukken of misschien zelfs niet tot stand komen. Meerdere ideeen zullen met de goede samenwerking, goede wil en elkaar iets gunnen leiden tot een kleurrijke, veilige en ontspannen samenleving.
GroenLinks gaat dus door met inwoners te ondersteunen in wensen om hun stad te verbeteren.

Wilt u meer u mening geven over belangrijke beslissingen in uw gemeente?

Laat het ons weten. GroenLinks vindt dat we behalve Dromen en Denken nu ook moeten Durven en Doen.