GroenLinks Dordrecht wil Cultuurplatform.

Op 22 januari was het precies 50 jaar geleden dat in Dordrecht de eerste gemeentelijke Culturele Raad van Nederland werd opgericht. Deze raad, die uiteindelijk in 1983 zijn einde kende, gaf in die tijd een boost aan Dordrecht als cultuurstad. Dordtenaren voelden zich gehoord en zagen dat het mogelijk was om hun ideeën naar voren te brengen èn uit te voeren. GroenLinks ondersteunt daarom van harte het initiatief om nog voor de verkiezingen een debat te houden over het cultuurbeleid uit de tijd van de Culturele Raad in vergelijking met de huidige situatie.

GroenLinks pleit er in haar verkiezingsprogramma voor om bewoners en professionals uit de kunst- en cultuursector, net als in de tijd van de Culturele Raad, weer mee te laten praten over cultuurbeleid. Zij moeten de gemeenteraad gaan adviseren over de cultuur van de stad en een voortgaand cultuurbeleid mede vormgeven. “Bewoners van de stad moeten weer actief mee kunnen debatteren over de ontwikkeling van Dordrecht als Cultuurstad en zo cultuur dichterbij brengen”, aldus Kitty Kruger, lijsttrekker GroenLinks Dordrecht. “Cultuur is nu van de Happy Few.

De meeste burgers zijn nu niet of nauwelijks betrokken bij culturele evenementen of cultuurplaatsen zoals het Dordrechts Museum.” GroenLinks ondersteunt daarom van harte het initiatief om nog voor de verkiezingen een debat te houden over het cultuurbeleid uit de tijd van de Culturele Raad in vergelijking met de huidige situatie.