Discriminatie doet pijn!

Ook in Dordrecht komt het voor, mensen worden gediscrimineerd. Een aantal groepen mensen hebben hier veel last van.
Denk bijvoorbeeld aan jongeren van buitenlandse afkomst, LHBT-ers, 55+-ers die een baan zoeken.

Voor GroenLinks is discriminatie onacceptabel.

Dordrecht is een geruim aantal jaren Regenboogstad samen met 41 andere steden. De gemeente wil de sociale acceptatie,veiligheid en emancipatie van lesbische vrouwen,
homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT) verbeteren.

De ambities van de Regenboogsteden zijn:
1. De sociale acceptatie van homoseksualiteit en transgenders neemt toe onder de gehele bevolking en met name onder jongeren, ouderen en in kringen waarin dat nog een taboe is.
2. De aanpak van vooroordelen, discriminatie, intimidatie en geweld tegen LHBT'ers.
3. LHBT personen weten zich gesteund en voelen zich veilig en weerbaar in de samenleving: op school, op straat, op het werk, in de zorg en thuis, in de sport en in hun eigen sociale kring.

De Regeling Regenboogsteden loopt eind van dit jaar af. GroenLinks heeft aangedrongen bij de Wethouder, mevrouw Lambrechts
dat zij met de andere steden aanstuurt op verlenging van de Regenboogstad-functie.
De wethouder heeft aangegeven dat ze haar handtekening onder een verlengingsverzoek met meerdere regenboogsteden heeft gezet.

Behalve een stad zijn, waar iedereen kan zijn wie hij wil zijn, staat GroenLinks voor een zero tolerance beleid op discriminatie.
Bedrijven, scholen, sportverenigingen, werkgevers en clubs die discrimineren of discriminatie toestaan zouden geen aanbesteding, opdrachten of subsidies van de gemeente mogen ontvangen.

GroenLinks wil een voorbeeldfunctie zien van de gemeente betreft anoniem solliciteren. Leeftijd, naam, geslacht uit een sollicitatiebrief schrappen is dan het eerste dat gedaan kan worden.
Wij ondersteunen dan ook de ingediende motie van de Partij van de Arbeid.

GroenLinks Dordrecht zal zich ten alle tijden sterk inzetten om Discriminatie tegen personen op welk terrein dan ook tegen te gaan.
Het gesprek hierover blijven stimuleren en in actie komen wanneer nodig.

Heeft u opmerkingen of vragen aan ons over dit onderwerp? Laat het ons weten. Wij komen graag in gesprek.

Link naar meldpunt Radar;