Na de blog van Jonathan Dordt over het dierenleed op de Ark van Noach zijn Joke Edenburg en Kitty Kruger ook hun licht gaan opsteken. Vlak na de opening waren er alleen volièrevogels en konijnen. Nu liggen er twee wallaby’s in het onderruim van het schip. Een bordje geeft aan dat we vooral nog een beetje voorzichtig moeten zijn, want de dieren moeten nog wennen.

Wallaby’s kunnen het beste buiten gehouden worden. Een verblijf van 200 m² is voldoende voor drie tot vijf wallaby’s. De dieren kunnen niet alleen leven, maar moeten tenminste met z’n drieën zijn. Wallaby’s vertrouwen vreemdelingen niet en schieten hiervan in de stress. Stress kan leiden tot meerdere aandoeningen en een verlaagde weerstand. De dieren gedijen alleen goed bij rust en geborgenheid.  

GroenLinks snapt niet wat de toegevoegde waarde is van levende have op het schip. Naast de genoemde dieren zijn er ook twee kleine pony’s en geiten. Het hele schip staat verder vol met nagemaakte dieren als koeien, schapen, ezels. Waarom dan net deze levende dieren, die op deze manier veel stress hebben en slecht kunnen leven.Plastic dieren staan buiten op het dek in de zon. Deze levende dieren staan in een onderruim met kunstlicht.

GroenLinks vindt dan ook dat hieraan iets gedaan moet worden.
Wordt vervolgd