Dordrecht de stad waar ik bij wil horen
Dordrecht de stad waar ik woon en leef
Dordrecht, de stad waar ik wil zijn.

Pride

Coming Out Day 2020 11 oktober.

Even terug in de tijd: Het begon allemaal in de VS op 11 oktober 1987 in Washington DC , waar meer dan een half miljoen mensen de straat op trokken voor gelijkwaardige rechten voor LHBTIQ.

Hierna is het als een olievlek over heel de wereld uitgerold. En zo ook in Europa en dus ook in Nederland, waar we 11 oktober vieren als Nationale Coming Out Day sinds 11 oktober 2009.

Door het hele land laten organisaties, bedrijven en particulieren in deze week, en in het bijzonder zondag, trots en hoopvol de Regenboogvlag wapperen.

En zo ook in Dordrecht. Een aantal weken geleden is er op het Leerpark een mooi Regenboogpad aangelegd. Als aanvulling op de Regenboogpaden bij het Station.

Ik wordt er vrolijk van als ik zie dat er op veel plaatsen aandacht gevraagd wordt voor Coming OutDay. Vlaggen heb ik gezien bij de scholen en het station. Hoe mooi zou het zijn wanneer we op deze dag ook bij onze huizen en in de winkelstraten massaal de vlag zien verschijnen.

Op het statenplein kleurt de fontein roze. Met dank aan initiatiefneemster Irene Koene, Gewoon Dordt.

GroenLinksDordrecht staat voor een inclusieve samenleving, waar iedere inwoner van onze stad rekening houdt elkaar. Ongeacht leeftijd, beperking, afkomst, huidskleur, religie, seksuele voorkeur of gender.

Alle inwoners van Dordrecht vormen met elkaar één gemeente met ruim 119.000 inwoners, dus ook ruim 119.000 identiteiten. Je bepaalt zelf wie je bent; niet je afkomst of achternaam. Diversiteit is het uitgangspunt, inclusiviteit de norm. Hierbij gaat het om diversiteit in brede zin: ieder individu telt.

In de afgelopen jaren hebben we al veel bereikt. Er is meer acceptatie, maar nog niet genoeg. Op scholen wordt er over gesproken en in kerkgemeenschappen. Maar we zijn nog niet klaar.

En daarom vier ik deze dag mee.

En zodra we van een inclusieve samenleving kunnen spreken, dan blijven we deze dag vieren. Niet om gelijkwaardigwaardigheid voor elkaar te krijgen, maar omdat we het hebben bereikt.

 

Wil je er iets over zeggen op een van de social media, gebruik dan de volgende Hashtags:

#comingoutdag2020 en #regenboogvlag2020.

Wil je op de hoogte gehouden worden van allerlei activiteiten ten aanzien van ComingOutDay kijk dan op regenboogupdate@movisie.nl