Jonathan de Lijster
griffie

Jonathan de Lijster

Raadslid

Jonathan de Lijster. Een geboren en getogen Dordtenaar. 20 jaar.

Wie ben ik: Jonathan de Lijster. Een geboren en getogen Dordtenaar. 20 jaar jong 

Favoriete plek in Dordrecht: Het Leerpark is voor mij de laatste jaren een belangrijke plaats geweest. Ik heb er veel innovatieve ideeën tot stand zien komen en mensen mogen ontmoeten die samen ons Dordrecht een stukje mooier willen maken. 

Wat doe ik: Ik ben actief als trainer en coach in het onderwijs en in de recreatieve ruimte bij Stichting Be Innovated. Daarnaast ben ik betrokken bij allerlei sociale ondernemingen, ben ik een internationaal sociale rechten activist en ben ik draai ik al een tijdje actief mee binnen de fractie van Groenlinks Dordrecht. 

Waarom GroenLinks: GroenLinks is de partij waar ik mij het meeste thuis voel. De partij die met hun visie de planeet waar wij op leven in balans wil brengen voor iedereen. We moeten sociaal met elkaar om gaan zodat wij elkaar kunnen waarderen, maar we moeten ook zorg dragen voor de planeet waar wij op leven om überhaupt als mensheid te blijven bestaan. 

Wat ga ik doen voor Dordrecht: Voor Dordrecht zet ik me met name in voor startende ondernemers. Voor een sociale en duurzame stad, die voor iedereen een thuis is. De politiek is er om het volk te vertegenwoordigen en niet andersom. Ik wil mij verder gaan inzetten om onze inwoners meer te betrekken bij de besluitvormingen die een grote impact hebben op ons Dordrecht. De politiek moet transparanter, het moet eerlijker en het moet duurzamer.