Wie zijn wij?

GroenLinks Drechtsteden omvat 7 gemeenten, waarvan in 3 gemeenten GroenLinks vertegenwoordigd is in de gemeenteraad (Dordrecht, Papendrecht en Zwijndrecht). Het bestuur draagt zorg voor het reilen en zeilen van de afdeling. Veel van wat het bestuur doet is werk achter de schermen, maar onmisbaar voor het functioneren van de afdeling en het verbreden van onze beweging. Wij organiseren activiteiten voor leden en geïnteresseerden, hebben contact met leden en richten ons op campagne-activiteiten. Verder zijn wij als bestuur verantwoordelijk voor zaken als de afdelingsfinanciën, het organiseren van ledenvergaderingen en het voorbereiden van de gemeenteraadsverkiezingen.

GroenLinks buurtcampaigners bellen in wijken aan om het gesprek aan te gaan over wat kiezers belangrijk vinden.

Wie zoeken wij?

Voor de gemeenteraad verkiezingen van 2022 hebben we vele handen nodig. Naast vrijwilligers die af en toe willen helpen zijn we ook op zoek naar leden van een campagneteam. Hiervoor zoeken we verschillende profielen bijvoorbeeld

 • Creatievelingen
   Kom jij met goede en vernieuwende ideeën ?
  We zoeken mensen om bijvoorbeeld nieuwe campagne ideeën te bedenken en bij te dragen aan creatieve uitingen social media.
 • Aanpakkers
  Steek je liever de handen uit de mouwen?
  Daarnaast zoeken we ook mensen die het fijner vinden om zaken uit te voeren, hierbij kan je denken aan flyeren, huis-aan-huizen, mensen nabellen etc.
 • Meedenkers
  Ben jij een strategisch mastermind?
  We zoeken ook strategische krachten die ons kunnen helpen bij het opstellen en uitvoeren van allerlei plannen zoals evenementen en het assisteren van de campagneleider.
 • Regelaars
  Heb jij je zaakjes goed op orde?
  We hebben ook mensen nodig die sterk zijn in plannen en organiseren bijvoorbeeld voor het assisteren van de campagneleider in de coördinatie van acties
 • Motivators
  Kan jij goed mensen activeren, motiveren en inspireren?
  We zoeken ook mensen die ons kunnen helpen met zaken zoals het werven van vrijwilligers. Hierbij kan je denken aan acties als het nabellen van leden, contact onderhouden met vrijwilligers en het ondersteunen van de vrijwilligers coördinator voor zaken rond de campagne.
 • Ander talent!
  Wil jij je op een andere manier inzetten? We horen het graag

Wie ben jij?

 • Affiniteit met GroenLinks
 • Minimaal 1,5 uur per week beschikbaar t/m maart 2022 , in de weken voor de campagne kan er meer van je gevraagd worden
 • Je kan goed samenwerken

Interesse?

Stuur een mail waarin je jezelf kort voorstelt en naar de bestuursvoorzitter Judith Westeneng: jwesteneng.gl@gmail.com.