2020 zette onze wereld op z’n kop. Een jaar met vooral de woorden Corona, anderhalve meter, mondkapjes, digitaal vergaderen, zorgen voor elkaar, zorgen om elkaar, afstand, eenzaamheid, betrokkenheid. Voor de een veel verdriet, voor de ander eindelijk ademhalen. Een jaar ook waarin bleek dat verandering nodig en mogelijk is. We hebben een andere samenleving, een andere economie nodig.

Kerst

We zetten onze schouders onder dat wat we hebben ingezet en gaan aanscherpen:

  • De energietransitie waarbij we zorgen voor gezonde bedrijven waarbij circulariteit voorop staat. Herbruikbare producten en niets wordt verspild.
  • Woningen voor mensen die wat meer verdienen en voor mensen met een kleine beurs. Woningen voor gezinnen en alleenstaanden, jongeren en ouderen.
  • Meer gebruik van de fiets en dus betere fietspaden; wegen waarbij de auto te gast is; een autovrije binnenstad.
  • Behoud van ons cultureel vastgoed als de Berckepoort, de Munt , de Biesboschhal waarin vooral sociaal maatschappelijke activiteiten gaan plaatsvinden voor iedereen.
  • Aandacht voor iedereen die anders is en toch weer zo gewoon. Wanneer we beter naar elkaar luisteren zijn we allemaal net mensen met dezelfde wensen.
  • Een veilige, leefbare, gezonde straat, wijk en stad. Waar we allemaal kunnen wonen in en met de natuur. Waar we kunnen leren, werken, spelen en vooral gelukkig kunnen zijn.

En dan is er weer bijna een jaar voorbij. Ik wens iedereen namens de fractie GroenLinks Dordrecht en goed en vooral gezond 2021.