Op 21 maart gaat ook de gemeente Dordrecht naar de stembus om een nieuwe gemeenteraad te kiezen. En het zijn belangrijke verkiezingen. Om vanuit Dordrecht verder te bouwen aan een betrokken en menselijke samenleving. Een samenleving waarin we eerlijk delen, en zorgen voor betaalbare en toegankelijke zorg voor iedereen. Een samenleving waarin we het klimaat, groen en duurzaamheid nu eens echt gaan aanpakken. Maar ook een samenleving waar onderwijs en veiligheid goed geregeld zijn. En een samenleving waarin iedereen plezierig kan wonen in een goede en betaalbare woning.
Dordrecht is een mooie stad om in te werken, te leven en je kinderen in op te laten groeien. GroenLinks is er trots op. Maar het kan nog beter. Daarom kiest GroenLinks voor een gemeente waar iedereen de zorg krijgt die hij of zij nodig heeft. Waar we armoede en schuldproblemen aanpakken. Voor een gemeente met betaalbare en goed geïsoleerde huizen, schone lucht, en leefbare wijken. En voor een gemeente waar we niet tegen elkaar schreeuwen, maar met elkaar praten.
GroenLinks staat voor een nieuwe manier van politiek bedrijven. Voor een politiek waarin niet de winst op korte termijn centraal staat, maar ons gemeenschappelijke belang op de lange termijn. Wij staan voor verbinding, vertrouwen en hoop. En we staan voor participatie van iedere inwoner van Dordrecht in de breedste zin van het woord.
In het nu voorliggende verkiezingsprogramma laten wij u kennis maken met de ideeën die wij voor de komende vier jaar hebben! De afgelopen acht jaar hebben we een met name rechts georiënteerd college gehad. Volgens GroenLinks is het Tijd voor Verandering. Ook in Dordrecht. Er wordt veel gesproken over participatie. Er wordt Gedroomd en Gedacht. GroenLinks wil nu ook dat er meer Gedurfd en Gedaan wordt.
Wij gaan de komende vier jaar Dordrecht weer een stap verder brengen.

Samen met u!
Verandering begint hier.
Stem daarom 21 maart GroenLinks.

Kitty Kruger, Lijsttrekker