Frans Bauke van der Meer

Frans-Bauke van der Meer

BurgerRaadslid

Sociaal duurzaam, groen en circulair

Geboren en opgegroeid in Bolsward, studeerde ik in Groningen en werkte ik aan de Universiteit Twente. Sinds 1991 woon ik in Dordrecht en werkte tot voor kort aan de opleiding Bestuurskunde van de Erasmus Universiteit. Ik heb daar veel onderzoek gedaan in en over de bestuurlijke praktijk, de laatste jaren vooral op het vlak van stedelijke ontwikkeling en milieu- en gezondheidsbeleid. Naast mijn werk ben ik altijd politiek-maatschappelijk actief geweest. Zo was ik 8 jaar lang voorzitter van het Interkerkelijk Vredesberaad en was lid van het bestuur van Pax Christi. De laatste 12 jaar heb ik me binnen GroenLinks met diverse lokale, landelijke en internationale onderwerpen beziggehouden

Waarom GroenLinks: GroenLinks is voor mij de partij die het duidelijkst naar een eerlijke, open en stabiele samenleving zoekt: harmonie tussen mensen, harmonie met de natuur, harmonie die duurzaam is de toekomst in. Ook de ruimte om daar op een innovatieve en tegendraadse manier over na te denken en nieuwe wegen te bedenken, spreekt mij erg aan.

 

Wat doe ik in het dagelijks leven: Ik ben inmiddels met pensioen en heb dus tijd om meer tijd aan politiek te besteden, hoewel dat ook in mijn werk al steeds aan de orde was. Maar ik zing ook (niet goed, maar wel gemotiveerd), fiets, wandel, lees, en mijmer.

 

Wat wil ik bereiken: Ik wil graag een beetje bijdrage aan een veel eerlijker verdeling van welvaart en mogelijkheden. Duurzaamheid is daar niet alleen een voorwaarde voor, maar ook een onderdeel van. Het gaat daarbij ook sociale duurzaamheid en dat vereist zoeken naar slimme oplossingen waarin schijnbaar tegenstrijdige belangen kunnen worden verenigd, niet als slap compromis maar als sterke win-winperspectieven.

 

Mijn favoriete plek in Dordrecht: de Tongplaat